|
||
![]() |
SENET Mİ YAPTINIZ ARKADAŞ! | |
Ahmet Polat | ||
sporanaliz@hotmail.com | ||
Yeni Malatyaspor, Milli maçın ardından bin bir türlü oyunlarla hazırlanan Eskişehirspor deplasmanına gitti. Maçın hangi statta oynanacağının çok geç açıklanması ve maç saatinin değiştirilmesi gibi senaryolarla Eskişehir karşısına çıktık.
Rakibin yeni stadyumunda ilk maçına çıkması Yeni Malatyaspor için bir dezavantaj olacağı belliydi. Buna rağmen Yeni Malatyaspor iyi mücadele sergiledi. Golün erken gelmesine rağmen disiplinden kopmayan bir görüntü çizdi. Birçok gol pozisyonlarda bulundu ama cömertçe harcandı. Millet çarşıda pazarda görsün diye bir futbol oynanmadı. Buna rağmen yine keşke bu olsaydı dediğimiz bir karşılaşma oldu. Maçın tamamını ele alacak olursak; İlk olarak doğru bir 11 ile başlandığını düşünmüyorum. Ümraniye maçında etkili bir oyun oynayan Mehmet Sak’ın kızağa çekilmesi ne kadar yanlışsa Mba’nın oynatılması da bir o kadar hatalıydı. Hayır, anlamıyorum Mba ile senet mi yapıldı ki kötü oynasa da oynatılıyor! Tamam, kötü oynayabilir arkadaş ama bari oyunun ilerleyen dakikalarında değişikliğe git, oda yok. İlk yarı soyunma odasına girerken rakibin 10 kişi kalma avantajını İrfan Buz’un iyi kullanacağını tahmin ediyordum. Maalesef hamle konusunda eksik davrandı. Mba’nın devre arasında oyundan çıkıp İrfan Başaran’ın sahaya sürülmesi fevkalade olacaktı. Oyunun hakkının sol önde Mehmet Sak’ın, forvet arkasında İrfan’ın oynaması gerekliydi. Bunun dışında Amutu’nun çıkartılması ise çok yanlıştı. Amutu’nun ölüsü bile sahada kalmalıydı. Tüm bu yanlışlara rağmen Eskişehir karşısında en çok gol pozisyonları bulan taraftık. Pereria ve Sedat’ın yokluğunu da öyle bir aradık ki anlatamam. Attığı 8 golle ön plana çıkan Dialiba’nın Pereria’dan yoksun oynaması Yeni Malatyaspor’a fayda sağlamadı. Orta sahada Murat Akça’nın Sedat’ın yerini dolduramadığı da bir gerçek. Takımın omurgasını oluşturan iki önemli eksiğin olması bizim açımızdan kötü oldu. Hele de böylesine önemli bir maçta. Bu konuda oyuncuların daha dikkatli olması gerekiyor. Boş yere görülen kartların faturası bize ilerleyen maçlarda pahalıya patlar. Mesela Sinan Özkan’ın Eskişehir maçında gördüğü sarı kart gibi. Eskişehir karşısında belki de kimse bu kadar gol pozisyonları bulacağımızı tahmin bile etmiyordu. Rakibe baktığımızda birçok oyuncusu Süper Lig’den gelme. Ama bu ligde üst düzey oyuncu profili sökmüyor. Herkesin herkesi yenebileceği bir ligde bu kadar havalı olmalarına da gerek yok. Alpay Özalan’nın yaptıkları etik değildi, Semih’in kırmızı kartından sonra Murat Akça’ya tepkisi de hiç hoş değildi. Zaten maç öncesinde Yeni Malatyaspor’un motivasyonunun bozulması için her şey yapıldı. Bunların da olması dostluk görüntüsünü iyice bozdu. Ne yani şimdi Eskişehirspor Malatya’ya geldiği zaman bizde mi öyle yapalım..! Sonuç ne olursa olsun bizim centilmenliğimiz hiçbir şekilde bozulmayacaktır.
Birde bu TRT'nin maçı anlatan spikerine ne demeli. Adam maçı 90 dakika boyunca Eskişehirspor'un lehine anlattı. Hem maçı anlatıyor hemde yorum yapıyor. Zaten ilk maçta canlı yayın konusunda sıkıntı oluşturdular, buda tuzu biberi oldu. Artık yetkililerin bu skandallara dur demesi lazım. |
||
Etiketler: SENET, Mİ, YAPTINIZ, ARKADAŞ |