Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, 2024-2025 yılı 3. dönem başvuru sonuçları belli oldu.
3-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen başvurularda, 81 ilden toplam 1945 proje değerlendirmeye alındı. Değerlendirme Komisyonu’nun titizlikle yaptığı incelemeler sonucunda; 426’sı ulusal, 881’i yerel olmak üzere toplamda 1307 proje, 81 milyon 470 bin TL destek almaya hak kazandı. İnönü Üniversitesi’nden 9 yerel, 7 ulusal türde onaylanan 16 proje, desteği almaya hak kazandı.
Desteklenen projeler; bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, spor ve sağlıklı yaşam, kişisel ve sosyal gelişim, uluslararası çalışmalar, kapasite geliştirme, mesleki gelişim faaliyetleri, iş birliği programları, erişilebilirlik ve tarım teknolojileri gibi birçok alanda gençlerin gelişimine katkı sağlayacak.
Acil Yardım Topluluğunun “Umuda Işık Tutan Gençlik”, Coğrafya ve İklim Topluluğunun “Malatya Altın Üçgeni: Kültürel, Doğal ve Sağlık Turizmi Rotası”, Düşünce Akademisi Topluluğunun “Kimlik ve Değer Krizi: Dijital Çağda Gençlik ve Ahlak Sempozyumu”, Engelsiz İnönü Topluluğunun “Renklerle Buluşan Duygular”, Hukuk ve Adalet Topluluğunun “Yerel Yönetimlerde Demokrasi”, İnsan Hakları ve Sosyal İlişkiler Topluluğunun “Risaletten İnsaniyete: İnsanlık, Ahlaki Değerler ve Barış”, İzcilik Topluluğunun “Acil Durum Örgütlenmesi”, Temel Eğitim Topluluğunun “Yeni Nesil Eğitim: Etkili Öğretmenlik Sanatı”, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Topluluğunun “Deprem Sonrası Malatya İhracatının Yeniden Yapılandırılması Sorunlar, Beklentiler ve Çözüm Önerileri” yerel türde onay alan projeler oldu.
Genetik Topluluğunun “Arapgir Mor Reyhanının, Akciğer Kanserine Etkileri”, İngiliz Dili Eğitimi Topluluğunun “ECN (English Community Network), İnönü Uluslararası Öğrenci Topluluğunun “Türk Tarih ve Kültür Tanıtımı”, İnönü Üniversitesi Afrika Çalışmaları Topluluğunun “Afrika Tecrübe Paylaşımları”, Sosyal Bilgiler Topluluğunun “Zaferin Ayak İzlerini Takip Et”, Türkçe Topluluğunun “Farklı Lisan” ve Üniversite Sanayi İş Birliği Topluluğunun “Üniversite-Sanayi İş Birliği ile Geleceğe Köprü” adlı projeleri ulusal türde onaylandı.