Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından cezaevi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, dava sürecine, gençlerin tutukluluğuna ve ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
"Kumpas Davası Kumpasın Mekanında Görülüyor"
Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davayı “kumpas” olarak nitelendiren Özel, söz konusu sürecin geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla benzerlik taşıdığını belirtti. Özel,
"Ekrem Başkan'ın Çağlayan’daki mahkemesi, geçmişte FETÖ kumpaslarının görüldüğü simge salona alındı. Bugün o kumpasların benzerini başka bir anlayış kuruyor. O gün Zekeriya Öz'e sahip çıkanlar, bugün onun yerini alan savcılara sahip çıkıyor"
dedi.
"Gençlere Yapılan Bu Zulüm İşkencedir"
Tutuklu gençlerin durumuna da dikkat çeken Özel,
“Toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldıkları için tutuklanan gençlerin hiçbirinin bir gün bile yatarı olmayan suçlardan cezaevinde olduğunu” ifade etti. Milli Eğitim Bakanı’nın ‘eli baltalı’ ifadesine sert çıkan Özel, “Bu kadar genç insana bu kadar ağır bir iftira olmaz. Herkes biliyor ki orada baltalı kimse yoktu,”
şeklinde konuştu.
“Ekrem Başkan ile Kardeş Payı Yaptık”
Görüşmede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarında yaşanan kısa süreli bir fikir ayrılığını da esprili bir dille anlatan Özel,
“Ekrem Başkan, Yozgat'taki traktör cezalarını benim keseceğimi öğrenince önce karşı çıktı ama sonra kardeşlik hukuku içinde meseleyi hallettik”
dedi.
“Timur Soykan Gözaltına Alındı, Biz Takipçisiyiz”
Güncel basın özgürlüğü sorunlarına da değinen Özel, gazeteci Timur Soykan’ın sabah saatlerinde gözaltına alınmasını eleştirdi. Soykan’a Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilecek ödülü bizzat takdim edeceğini belirten Özel,
“Değerli eşiyle görüştüm, süreci yakından takip ediyoruz,”
dedi.
“Polis Halkındır, Cuntanın Değil”
Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıldönümüne de değinen Özel, polislerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek,
“Kanunsuz emir verenler, ileride hesap verecek. Polis bizim vicdanlı evladımızdır. Bu iktidar değişecek ve polisimiz suç işlemek zorunda kalmayacak,”
dedi.
“Kürt Meselesi Meclis’te Çözülür”
CHP’nin Kürt meselesine yaklaşımını da net bir dille ortaya koyan Özel,
“Kürtler sorun var diyorsa vardır. Terörsüz bir Türkiye, ancak demokratik açılımlarla mümkündür. Bu sürecin adresi Meclis’tir,”
ifadelerini kullandı. Özel, İmamoğlu’nun “Kürt belediye meclis üyelerine görev vermesi” üzerinden yapılan suçlamaları da sert bir dille eleştirdi.
“Cumhurbaşkanlığı Kampanya Ofisi Çalışmalarına Başladı”
Özgür Özel, pazar günü duyurduğu Cumhurbaşkanlığı Kampanya Ofisi’ne dair hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Gölge kabinenin güçlendirilerek adayla birlikte çalışacağını belirtti.
Ziyareti ve açıklamalarıyla hem yargı süreçlerini hem de siyasal iklimi gündeme taşıyan Özgür Özel, özellikle gençlerin ve muhalif siyasetçilerin yargılandığı davalara yönelik sert tutumuyla dikkat çekti
Foto: Medyascope