11 ili ve milyonlarca insanı etkileyen ve büyük yıkıma neden olan Malatya’da kentin toparlanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kentte barınma sorunun çözümüne yönelik olarak yaklaşık 800 şantiye kurulduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, son gelişmeleri aktardı.
Malatya’da 80 bin hak sahibi olduğunu söyleyen Başkan Er, tüm ihalelerin yapıldığını, bu yıl sorunu itibariyle büyük oranda teslimlerin yapılacağını söyledi.
HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!
Kiracı ve dar gelirli vatandaşlar içinde 15 bin konutu TOKİ eliyle yapacaklarını ifade eden Er, tüm hak sahiplerinin evlerine kavuşmasının ardından inşaat sürecinin başlayacağını söyledi.
HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!
Malatya’da 78 ayrı lokasyonda rezerv alan çalışmalarının hızla devam ettiğini dikkat çeken Başkan Er,
“Yeni rezerv alan açılmayacak. Kentsel Dönüşüm Başkanımız Malatya’ya geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla görüşmüşler. Elimizdeki mevcut rezervleri bitirip, Malatya’nın şantiye alanlarından kurtulmasını istiyorlar. Haklılar. Rezerv alan aslında vatandaş bizi rahat bıraksaydı çok daha alacaktık ama vatandaşımız hep bize bariyer oldu. Yürütmeyi durdurma kararları ile. Dolayısıyla bu kadarını yaptık ama bundan sonra yapmamayı düşünüyorlar. Bizim bir iki kritik yerler var. O bölgeleri de rezerv alana koydurmayı düşünüyordum ama olmazsa kentsel dönüşüm çerçevesinde halledeceğiz.” Dedi.
HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!
Yerinde Dönüşüm Projesi’nin ilk kazmasının vurulduğu Malatya Çarşı Projesi için de Başkan Er, “Çarşı projesinde teslim tarihi görünen mayıs. Aslında oranın ilk etabı bitti. Orada biraz cepheler güzelleşsin istedik. Cephe çalışması yaptırıyoruz. İçerde projelerde bir takım değişiklik oldu. Yoksa şubat-mart gibi teslim edilecekti. İlk etap hazırdı ama cepheyle ilgili rötuşlar yapılıyor.” dedi.