Bir sigara grubuna gelen sigarazammı son dakika haberleri içinde yerini aldı. En son 10 TL'lik zammın ardından en ucuz paket 41 TL olmuştu. Vatandaşlar tarafından hangi markaların zam aldığı merak ediliyor. Peki, sigaraya zam mı geldi, en pahalı ve en ucuz sigara ne kadar oldu, kaç TL? İşte, 4 Eylül 2023 güncel sigara fiyatları..
SİGARAYA ZAM!
Bugün itibariyle bir sigara grubuna 5 TL zam geldi. Son sigara zammı sonrası en ucuz sigara 47 TL oldu. Zamlar sadece tek bir grupta etkili olacak.
Son zamla birlikte en ucuz ve en pahalı sigara fiyat listesi haberimizde..
2023 GÜNCEL SİGARA FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?
Güncel sigara fiyatları listesine göre; en düşük sigara fiyatı 47 TL; en pahalı sigara fiyatı ise 55 TL'den satışta.
SİGARANIN ZARARLARI
Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre 'sigara içmek' dünya çapında bir problem olmakla birlikte tahmini olarak her 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır.
Bu istatistiğe göre 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı ortaya çıkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre birçok ülkede akciğer kanseri görülmektedir ve bu hastalık sigaranın sebep olduğu ölümcül sonuçlardan sadece biridir.
PASİF İÇİCİ NEDİR?
Sigara içen kişiler kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilere de zarar verir. Bunlara pasif içici denir. Sigaranın vücuttaki tüm doku ve organlara sayılamayacak kadar çok zararı vardır.
Tütün içinde bulunan Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler akciğer kanseri başta olmak üzere, solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olur. İçilen her sigara sizi kansere bir adım daha yaklaştırır. Sigara içenlerde akciğerlerin doğal savunma sistemi bozulur ve buda enfeksiyon kapma riskini artırır.
Sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolestrol depolanır ve bunun neticesinde kalp krizi riski artar.
Yemek borusu ve midede ülser, kanama ve kanser oluşumu artar. Pankreas kanseri riski fazlalaşır. Sigara içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha fazla mesane kanserine yakalandıkları görülmektedir.
Ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları, diş kaybı ve tat alma duyusunda bozulmalar görülür.
Beyin hücrelerinin ölümüne ve hafıza zayıflığına(Alzheimer) sebep olur.
Koku alma duygusu azalır.
Sigara içen kadınlarda rahim ve yumurtalık kısırlığı, erken menopoz ve rahim kanseri gibi tehlikeler görülür.
Gözlerde katarakt ya da körlük meydana gelebilir.
Vücutta yorgunluk, ruhsal gerilim, aşırı stres ve uykusuzluk görülür.
Cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma ve döllenme yetersizliği meydana gelir.
Vücuttaki insülin salgılama yeteneğini azaltarak şeker hastalığına sebep olur.
Sigara, deri yapısının bozulmasına ve kırışıklıklara yol açar. Bunun yanında sigara içenlerin yaraları çok daha zor iyileşir. Bazen ameliyat sonrası yaraların iyileşmediği görülür.
Sigara bağımlılarında kronik baş ağrılarına rastlanır.
SİGARAYI BIRAKIN!
Bu bilinen gerçekleri göz önünde tutarak daha duyarlı olmaya çalışmalıyız. Yeni nesle iyi örnek olup eğiterek onları büyük bir problem haline gelen bu ölümcül alışkanlıktan korumalıyız. Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için sigarayı bırakın!