Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek kontenjan ayrılmasını duyurmuştu. Bu üniversiteler arasından Malatya İnönü Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi de yer alıyor.
İnönü Üniversitesi, 1433 kontenjanı sadece deprem bölgesinden tercih edecek öğrencilere ayırdı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi ise deprem bölgesinden tercihte bulunacak öğrenciler için ayrılan sayı 781 olarak kaydedildi. Turgut Özal Üniversitesi’nde 781 kontenjanın 422’sini önlisans, 359’unu ise lisans oluşturuyor.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 6 Şubat’ta kaydı deprem bölgesinde olan öğrencilerin avantajlı olduklarını kaydederek, “Bu öğrencilerimiz, deprem bölgesindeki 11 ilin üniversitelerinde kendilerine ayrılan kontenjanı tercih edebilecekler. Bu kontenjan yüzde 25. İnönü Üniversitesi için 1433 kontenjanımız sadece deprem bölgesinden tercih edecek öğrencilere ayırdık. Bu çok büyük bir kontenjan. Deprem bölgesindeki öğrenciler için olumlu bir avantaj olarak görüyorum. Çok tercih edilen bölümlerde bazı öğrencilerimiz 25 bin bandında sıralamaya giriyor, tıp tercih etmek istiyor, deprem kontenjanından daha da geride olanlar girebilir. Deprem bölgesinin dezavantajını bertaraf etmek için YÖK’ün olumlu bir katkısı. Bu avantajlı yılı çok iyi kullansınlar” dedi.
EK KONTENJANDA HANGİ ÜNİVERSİTELER VAR?
Karar kapsamında deprem bölgesindeki Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji, Adıyaman, Çukurova, Dicle, Fırat, Gaziantep, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Harran, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal ve Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri bulunuyor.
Herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar, söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak.
Haber: Murat Akkaya