Kar yağışı ve tipi nedeniyle, Malatya- Kayseri karayolu ulaşıma kapandı. Darende-Akçadağ-Kozluca mevkiinde çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, ekipler tarafından tahliye edildi. Hekimhan ve Darende ilçesinde çobanlık yapan 5 kişi, arazide mahsur kaldı.

Malatya’da gram sahtekârları yandı!
Malatya’da gram sahtekârları yandı!
İçeriği Görüntüle

112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar üzerine harekete geçen ekipler Hekimhan’da 3 Darende’de ise 2 çobanı mahsur kaldıkları bölgelerden kurtarmak için seferber oldu.

Ekiplerin yoğun uğraşları sonunda bulundu. Hastaneye kaldırılan çobanlardan 41 yaşındaki Ramazan Değirmenci hayatını kaybetti.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın,

“Yoğun kar yağışı nedeniyle merada mahsur kalan hipotermi geçiren ve hastanede vefat eden sürü yöneticisi eğiticisi kardeşimiz Ramazan Değirmenci’ye Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı olarak tedavi gören arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum”

dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde çöken çadırların altında kalan hayvanların telef olduğu bilgisini veren Akın, tipi nedeniyle kaybolan sürülerin ise bulunduğunu bildirdi.

Fotoğraftaki: Hayatını kaybeden Ramazan Değirmenci 

Muhabir: Yusuf Durdu