Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından bahar ayı ile birlikte Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan Malatya-Baskil, Baskil Malatya feribot sefer saatlerinde değişikliğe gidildi.
Feribot sefer saatlerinde yapılan değişiklik sonrasında, Karakaya Baraj Gölü’nde ilk sefer Malatya tarafından 07.00, Baskil tarafından 07.45’te; son seferler ise Malatya tarafından 17.15, Baskil tarafından 17.45’te yapılacak.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, araçların yükleme önceliğinin iskelelere varış önceliği esasına göre yapılacağı, araç yükleme sıralamasının 230 santimetre yüksekliğe kadar olanlar ve 230 santimetre üzerinde yüksekliği olan araçlar olarak iki ayrı sıralamayla yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, cumartesi sabahları ilk seferlerde her iki gemi personellerinin ilk sefer saatinden 30 dakika önce iskelede hazır bulunacağı, yoğunluk olursa ek sefer düzenleneceği de bildirildi. Sefer sayısının yeterli olmaması durumunda oluşacak yoğunluğa göre ek sefer yapılacağı, tek taraflı iskele alanında 15 araçtan az sayıda araç olması durumunda ek sefer yapılmayacağı kaydedildi.
İşte feribot sefer saatleri: