Malatya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların yaşamlarını desteklemek ve onlara daha fazla fırsat sunmak amacıyla birçok projeye imza atıyor. Bu projelerden biri de Kernek Külliyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde açılan resim kursu oldu. Kurs, engelli bireylerin toplumsal hayata daha aktif katılımlarını sağlamayı hedefliyor.

Engelli Bireyler İçin Sanatla Güçlenme Fırsatı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sadece günlük yaşamlarını kolaylaştırmakla kalmayıp, onlara sanat, kültür, spor ve eğitim gibi alanlarda da fırsatlar sunarak sosyal yaşamda aktif birer birey olmalarını sağlıyor. Bu kapsamda Kernek Külliyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde açılan resim kursu, engellilere sanatsal becerilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Kursa katılan engelli bireyler, resim yaparak hem el becerilerini artırıyor hem de özgüven kazanıyor.

26 Nisan 2025: Bugün Hangi Sınavlar Yapılacak? Önemli Detaylar!
26 Nisan 2025: Bugün Hangi Sınavlar Yapılacak? Önemli Detaylar!
İçeriği Görüntüle

Kurs hakkında bilgi veren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden kurs hocası Sevil Arslan, kursun amacını şöyle ifade etti:

“Farklı düzeylerde engelleri bulunan 9 kursiyerimizle birlikte, engelli bireylerimize resim öğretimi yapıyoruz. Kursumuzda, katılımcıların topluma kazandırılması, özgüvenlerinin artması ve el becerilerinin gelişmesi hedefleniyor. Yaş sınırı olmaksızın tüm engelli arkadaşlarımızı kursumuza bekliyoruz.”

Kursiyerler, Sanatla Kendilerini İfade Ediyor

Kursiyerlerden Burhanettin Yılmaz, kursun kendisi için çok faydalı olduğunu dile getirerek,

“İyi ki bu kursa katıldım. Burada tablolar yapıyoruz, sosyal anlamda da yeni arkadaşlar ediniyoruz. Bu imkânı bizlere sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve kursu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum”

dedi.

Eray Kartal da kursun kendilerine sağladığı fırsatları vurgulayarak,

“Burada taş boyama, tablo yapma gibi çalışmalara katılıyoruz. Bu tür aktiviteler hem üretken olmamızı sağlıyor hem de moral kaynağımız oluyor. Eğitmenlerimiz ve diğer yetkililer bizimle çok ilgileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim”

diye konuştu.

Semra Berk: "Kurslar Beni Geliştiriyor"

Kursiyerlerden Semra Berk, kursa katılmanın kendisi için önemli bir fırsat olduğunu belirterek,

“Buradaki çalışmaları çok seviyorum. Resim yapmanın ellerime çok faydası oldu ve kendimi geliştiriyorum. Buraya gelmekten çok mutluyum”

dedi.

Kaynak: Haber Merkezi