Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı, Pütürge ilçesinde eğitim gören öğrencilere önemli bir yardımda bulundu.

 Vakıf, Pazarcık İlokulu, Pazarcık Ortaokulu, Pütürge İlkokulu ve Pütürge Çok Programlı Lisesi’ndeki öğrencilere giyim, kırtasiye ve kaynak kitap desteği sağladı.

Yardımlar, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, Malatya İl Koordinatörü Bekir Conger ve Tanıtım ve Proje Komisyonu Başkanı Tülin Tarbak’ın katılımıyla teslim edildi.

Dağıtım sırasında Pütürge Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serap Polat Kızılırmak da yer aldı. Giyim malzemeleri, ihtiyaç duyan öğrencilere dağıtılırken, kırtasiye malzemeleri tüm öğrencilere ulaştırıldı. Ayrıca, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik kaynak kitaplar da teslim edildi. Yardım malzemelerinin teslimi sırasında, okul yetkililerinden ve yerel yönetimden, okullardaki ihtiyaçlar ve eksiklikler hakkında bilgi alındı.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı, merkezi İstanbul’da bulunan ve her ay 400’ü aşkın üniversite öğrencisine burs sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya devam ediyor. Vakıf, ayrıca Pütürge Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin hazırladığı robot projesiyle, TEKNOFEST Antalya finaline katılarak Türkiye genelinde 11. sırada yer alan Robotik Kulübü öğrencilerini de ziyaret etti. Ziyaret sırasında, öğrencilere destek ve ihtiyaçları hakkında görüşmeler yapıldı.

26 Nisan 2025: Bugün Hangi Sınavlar Yapılacak? Önemli Detaylar!
26 Nisan 2025: Bugün Hangi Sınavlar Yapılacak? Önemli Detaylar!
İçeriği Görüntüle

Bu yardımlar, Pütürge ilçesindeki eğitim seviyesini yükseltmeye yönelik önemli bir adım olarak, öğrencilerin başarılarına katkı sağlamak amacıyla atılmış bir adım oldu.

Kaynak: Haber Merkezi