Elon Musk’tan Ticaret Savaşı İtirafı: Çin Kısıtlamaları Tesla Robotlarını Vurdu
Elon Musk’tan Ticaret Savaşı İtirafı: Çin Kısıtlamaları Tesla Robotlarını Vurdu
İçeriği Görüntüle

Siemens’in endüstriyel bilgi birikimi ile Microsoft Azure OpenAI Hizmeti’nin bir araya gelmesi, Copilot’un üretim ve otomasyon süreçlerine yönelik karmaşık ihtiyaçlara yanıt verebilir hale gelmesini sağlıyor. Şu anda Schaeffler ve thyssenkrupp Automation Engineering gibi 100'den fazla şirket, verimliliği artırmak ve iş süreçlerini optimize etmek amacıyla bu teknolojiyi kullanıyor.

THYSSENKRUPP AUTOMATİON ENGİNEERİNG’DEN ÖNCÜ HAMLE

thyssenkrupp Automation Engineering, Siemens Industrial Copilot’u küresel çapta kullanmayı planlayan ilk şirket olarak öne çıkıyor. 2025 yılı itibarıyla makineler, bu yapay zekâ destekli asistanla tasarlanacak ve tüm ürünlerde aktif olarak yer alacak. Bu gelişme, Siemens'in otomasyon mühendisliğinde yapay zekâ çözümlerindeki liderliğini pekiştiriyor.

YAPAY ZEKÂ İLE DÖNÜŞEN İŞ SÜREÇLERİ

Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Endüstriler CEO’su Cedrik Neike, Microsoft ile yapılan iş birliğinin endüstriye getirdiği katkıyı vurgulayarak, “Bu iş birliği sayesinde müşterilerimiz, daha rekabetçi ve sürdürülebilir çözümlerle donatılıyor,” dedi. Siemens Industrial Copilot, Temmuz 2024’ten bu yana birçok sektörde mühendislerin verimliliğini artırıyor. Artık panel görselleştirmeleri 30 saniyede oluşturulabiliyor ve %20 uyarlama gerektiren kodlar üretilebiliyor. Bu özellikler, manuel iş yükünü önemli ölçüde azaltırken sohbet özelliği ile mühendisler anında net yanıtlar alabiliyor.

PİL KALİTESİNDE DEVRİM

thyssenkrupp Automation Engineering, özellikle elektrikli araç bataryaları ve hidrojen montaj hatlarında Copilot’un sağladığı verimlilikten faydalanıyor. Copilot destekli makineler, sürdürülebilir enerji dönüşümünde kritik bir rol üstlenirken, %100 güvenilir pil üretimini de destekliyor. Şirketin CEO’su Dr. Volkmar Dinstuhl, “Siemens Industrial Copilot, iş yükümüzü hafifletirken pil testindeki iş gücü sorunları ve karmaşıklıkları çözme potansiyeline sahip,” ifadelerini kullanarak, bu teknolojinin sektörde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Siemens ve Microsoft’un ortak geliştirdiği bu yapay zekâ çözümü, endüstriyel otomasyonda bir dönemi kapatıp yenilikçi bir geleceği müjdeliyor.

Kaynak: Haber Merkezi