CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a deprem sürecindeki katkıları ve Malatya'ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinin Malatyalı olan CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın vefat eden oğlunun cenaze töreni nedeniyle İzmir'e gittiği için komisyon toplantısına katılamayan Ağbaba’nın teşekkür notunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Mehmet Muş okudu.

Komisyon Başkanı Mehmet Muş,

“Sayın Bakanım, Malatya Milletvekili Sayın Veli Ağbaba bugün Komisyonumuzda bulunmuyor. Yalnız size iletmem için bana bir not gönderdi. Dolayısıyla, ben de Komisyon Başkanı olarak bir Komisyon üyemizin notunu sizlere iletiyorum”

dedi.

Veli Ağbaba, deprem döneminde Malatya’ya yaptığı hizmetler için bakana yazdığı teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Malatya depreminde koordinatör bakandınız o dönemde. Kendi imkânlarınızla kurdurduğunuz konteyner kent, kent esnaf konteynerleri, gönderdiğiniz 150 klima ve çocuklar için sağladığınız 1.500 bisiklet için çok teşekkür ettiğini iletti bana. Ayrıca, 2025 yılında Malatya'nın Kültür Yolu Festivali Projesi'ne alınmasını sağladığınız için de teşekkürlerini iletiyor. Malatya'nın bir fahri hemşerisi olarak bundan sonra da desteklerinizi beklediğini söylüyor. Genelde böyle çok teşekkür etmez ama size teşekkür etti. Huyu değildir yani.”

Milletvekili Ağbaba’nın notunda Malatya için bir istekte yer aldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Mehmet Muş, o isteği ise şöyle paylaştı:

“Malatya Cemevi ve Kültür Merkezi’nin yapımı için de sizden desteklerinizi rica ediyor. Bunu da benim iletmemi söyledi size.”

Bakan Ersoy’un, Cemevi ve Kültür Merkezi talebine dair esprili bir şekilde, “Hangisi olacak?” diye sorması salonda kısa bir gülüşmeye neden oldu.

 

Muhabir: Yusuf Durdu