Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında hayata geçirilen 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'ne ilişkin önemli bir adım attı. Bakanlıkta düzenlenen 'Aile ve Gençlik Fonu İndirim Protokolleri Tanıtım Programı'na katılan Göktaş, yeni yuvaların kurulmasına katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program kapsamında 20 firma ile protokol imzalandığını duyuran Göktaş, bu firmaların evlenecek gençlere özel indirimler sunacağını belirtti. Mobilyadan beyaz eşyaya, ev tekstilinden mutfak araç gereçlerine kadar pek çok ihtiyacın özel indirimlerle karşılanacağını söyleyen Bakan, "Destek veren firmalar, mevcut indirimlere ek olarak yüzde 5 ile yüzde 35 arasında değişen oranlarda indirimler sağlayacak" dedi.

81 İlde Yaygınlaştırıldı, 1 Milyar 147 Milyon Liralık Kredi Verildi

Bakan Göktaş, projenin Türkiye genelinde 81 ile yaygınlaştırıldığını ifade ederek, bugüne kadar 55 bin 296 gence eğitim ve aile danışmanlığı hizmeti verildiğini belirtti. Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanan 15 bin 304 gence ise toplamda 1 milyar 147 milyon lira tutarında faizsiz kredi ödemesi yapıldığını açıkladı. Kredi ödemelerinin, nikah tarihleri yaklaştıkça hak sahibi çiftlere yapılmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yerel İşletmeler de Sürece Dahil Ediliyor

Türkiye'den Katar'a üst düzey ziyaret yarın!
Türkiye'den Katar'a üst düzey ziyaret yarın!
İçeriği Görüntüle

Bakan Göktaş, valilikler, belediyeler ve yerel işletmelerin de sürece dahil edildiğini belirterek, genç çiftlere farklı alanlarda destek sağlanacağını vurguladı. Projeden faydalanmak isteyen gençlerin, e-Devlet üzerinden temin edecekleri indirim kodlarıyla kampanyadan yararlanabilecekleri açıklandı.

Gençlerden Teşekkür Mesajı

Programda konuşan ve evlilik kredisinden yararlanan Fehmi Yıldırım Kaplan, verilen desteklerin evliliğin ilk günlerinde büyük bir ekonomik rahatlama sağladığını belirtti. Kaplan,

"Bakanlığımızın firmalarla kurduğu iş birlikleri sayesinde ev eşyalarımızı indirimli alma imkanı bizi mutlu etti. Tüm bu destekler sayesinde evliliğimize sağlam ve güvenli adımlarla başlayacağımıza inanıyoruz"

dedi.

Program, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ve firma temsilcilerinin indirim protokollerini imzalamasıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi