Özgül, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kentte deprem konutlarının yapımına devam edildiğine dikkat çekerek,
“Hak sahipleri için 80 bin konutun yapılacağından bahsediliyor. 20 bine yakın konun kura çekimi yapıldı. Bu yeterli değildir. Kura çekiliyor ancak binanın inşaat durumu devam ediyor. Kurada ev çıkan vatandaş; alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanında dairenin ince işleri 5-6 aylık bir süreç alıyor”
dedi.
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) teslim edilen konut sayısını daha da artırması gerektiğini dile getiren Özgül,
“Deprem yaşamış ama hak sahibi olarak görünmeyen kiracılara da hak sahipliği tanınması gerekiyor. Asgari ücretli şu an konteynerde kalıyor ve kiralık eve çıkamıyor. Maaşı kiralık ev tutmaya yetmiyor. Evler eşlim edilip, hak sahibi olanlar evlerine geçtiklerinde, kiracılar nereye gidecek? TOKİ’nin Malatya’da depremi yaşayan ancak hak sahibi olamayan kiracılara da hak sahipliği anmalıdır. Bu noktada cumhurbaşkanımızdan bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz. Kiracılara da konut yapılması gerekmektedir”
diye konuştu.
TOKİ evlerindeki kira fiyatlarının 11 bin liradan başladığını 13-14 bin liraya kadar yükseldiğini kaydeden Özgül, şunları ifade etti:
“TOKİ’nin teslim ettiği konutlarda dar gelirli kiracılar oturuyor. Bu kiralar çok yüksek. Geçen yaz başında kira 8 bin lira iken şu an 13-14 bin liradan bahsediliyor. TOKİ’nin öncelikli olarak Malatya’da yaşayan hak sahiplerine öncelik tanımalıydı. Hak sahibi ama başka ilde ikamet ediyor, dolayısıyla buradaki evi kiraya veriyor. Buradaki kiracı da konteynerde oturuyor. O nedenle TOKİ’nin Malatya’da oturan hak sahiplerine öncelik tanıması gerekiyor.”