Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Paskalya Bayramı mesajı

Sivas Madımak ‘ta 1993'te gerçekleşen katliamın ardından tutuklu 17 kişinin serbest bırakılması sonrasında Pir Sultan Abdal Derneği (PSAKD) 81 ilde ‘Adalet Nöbeti’ başlattı.

PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, yaptığı basın açıklamasında 32 yıldır Madımak katillerinin yakalanması için mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin haklı ve doğru bir şekilde sonuçlanmadığını kaydetti.

Ulutaş, açıklamaya şöyle devam etti:

“Katillerin örgütlü bir şekilde bu eylemi yapmadıkları şeklinde yoruma açık bir karar veren Anayasa Mahkemesinin kararı sonrasında daha önce de farklı şekillerde serbest bırakılan katillere yenileri eklendi ve son olarak da 17 kişi serbest bırakıldı. Muhtemeldir ki içerde hiçbir katil kalmayacak ve önümüzde ki günlerde diğerleri de serbest bırakılacaklardır.
Sivas toplumsal bir yaradır ve devlet faili meçhullerle hesaplaşmadığı sürece gerçek katilleri bulmak için çaba sarf etmediği sürece maalesef yara alacaktır, güven kaybedecektir ve adaletten uzaklaşacaktır.
Geçmişten günümüze kadar katillerin avukatları bu ülkede iktidar partisinde önemli görevlere geldiler, bazı siyasi partilerde yöneticilik yaptılar, devletin bazı yöneticiliklerine atandılar yani canlar aslında katilleri savunmak meşru ve itibarlı bir şey haline getirildi ve katil olmak özendirildi.
Bunları yaptıktan sonra gücü ellerine geçirdiklerine tam olarak ikna olduklarında ise 'cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak, laiklere ölüm' diyenlerin kendiliğinden bu eylemi yaptığına hükmederek zaman aşımı gerekçesiyle serbest bırakmayı bir başarı olarak görüyorlar. Ancak şunu iyi bilmeliler ki bizler katillerin peşini asla bırakmayacağız. Ankara'da yapılan Danışma Kurulumuzda alınan karar sonrasında, katledilen 33 canımız için 33 günlük oturma eylemini genel merkezimizde yapacağız ve bütün şubelerimizde pankart asma ve açıklamalarla katillerin peşinde olduğumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna göstereceğiz.
Sivas'ta yapılan katliamı örgütlü suç kapsamından çıkararak bireysel bir suçmuş gibi gösterip 32 yıl yattıktan sonra serbest bırakmak hukukun katlidir. Gerçeklerin yok edilmesidir. Ne yazık ki ülkemiz tam boy bir anayasasızlığa ve hukuksuzluğa sürüklenmektedir. Biz Aleviler de payımıza katillerimizin serbest bırakılmasıyla alıyoruz, bu süreçten cevabımızı. Anayasayı ayaklar altına alanlar, hukuku, yasaları tanımayanlar bu süreci böyle sessiz bir şekilde geçiremeyeceklerdir.
Biz Aleviler haklının, hukukun, adaletin yanında; hukuksuzluğun ve adaletsizliğin karşısında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Adalet arayışımız tüm katiller yakalanana ve suçlular gerçek cezalara çarptırılana kadar sürecektir. Sivas, insanlığa karşı işlenmiş canice bir suçtur ve cezası ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapistir. Kimse bu cezayı hafifletme veya affetme hakkına sahip değildir. Sivas için adalet, herkes için adalet! Sivas'ın ışığı sönmeyecek!"

 

Muhabir: Belgizar Abiri Şimşek