Rahmi M. Koç Müzesi, 30. kuruluş yıldönümünü kutladığı bu yıl, çevre duyarlılığını ve sanatı bir araya getiren özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Arçelik Back2Life Sürdürülebilir Sanat Atölyesi iş birliğiyle hazırlanan "Sanat ve Dönüşüm" sergisi, 22 Ekim Salı günü kapılarını sanatseverlere açtı.
Sergi, endüstriyel ve elektronik atıkların sanatın dönüştürücü gücüyle yeniden yorumlanması üzerine odaklanıyor. Sergide, eski işlevini yitirmiş malzemeler kullanılarak hazırlanan heykeller, ziyaretçilere sürdürülebilirlik ve sanatın buluştuğu noktayı keşfetme fırsatı sunuyor.
SANAT VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BİR ARADA
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Heykel Bölümü Başkanı Prof. Rahmi Atalay, serginin sanatsal ifade ile toplumsal bir değer taşıdığını belirterek, "Sergideki eserler, insan ve doğa arasındaki ilişkiyi sorgulatan güçlü bir mesaj veriyor," dedi.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ise serginin, endüstriyel atıkların sürdürülebilir tasarımlarla sanata dönüşmesine yeni bir bakış açısı kazandırdığını vurguladı. Ebiçlioğlu, “Dönüşüm sadece çevresel bir zorunluluk değil, aynı zamanda sanatsal bir ifade ve toplumsal bir değer,” diyerek, Koç Topluluğu olarak sürdürülebilirlik yaklaşımına yeni bir boyut kazandıran bu sergiye katkıda bulunduklarını belirtti.
24 ESERDEN OLUŞAN SERGİ
Sergide, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yanı sıra Back2Life Sürdürülebilir Sanat Atölyesi sorumlusu Büşra Kara'nın eserleri yer alıyor. Heykeller, atık malzemelerden yapılan özgün tasarımlarıyla dikkat çekiyor.
Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu, müzenin 30. yılına böyle önemli bir sergiyle ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sergi, 22 Ekim - 17 Kasım tarihleri arasında Mustafa V. Koç Lengerhane binasında ziyaret edilebilecek.
RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ HAKKINDA
Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihini yansıtan ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi, 1994 yılında İstanbul’da açıldı. 30. yılına özel bu sergiyle, dört farklı müze ve 20 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonuyla kültür, sanat ve eğitimi bir araya getiren önemli bir kültür kurumu olma misyonunu sürdürüyor.