Sayın Prof. Dr. Recep Bentli Hocam. Müdürüm demeyip de hocam dememin bir sebebi olduğunu söylemek istiyor ve bunun nedenini de elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım. Size bir Sağlık Müdürü olarak değil de, sağlık konusunun bir uzmanı, bir hocası olarak seslenmek istiyorum. Belki seslenişim bir vesile olur ve benim gibi yüzlerce hatta binlerce insanın ‘Kovid Aşısına’ ulaşmasındaki sıkıntıya, müdür olarak değil, Sağlık Bakanlığı ile bir hekim hoca olarak görüşerek, bir çözüm üreteceğiniz umudunu taşıyarak yazıyorum.

Dün akşam saatlerinde 182 ve 184 sağlık iletişim hattında, Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen kişilerle bir konuşmam oldu. Önce 182, sonra oradaki kişilerin önermesi ile 184 hattında şahısla görüştüm. Onun önermesi ile de sağlıkçı olmayıp, bu konuları telefondaki şahıslara iletecek iletişim uzmanı olduğunu söyleyen kişi ile uzunca bir görüşme yaptım. Bu görüşmelerimizin kayıt altında olduğunu biliyorum. Önerimi en geniş ve açıklayıcı bir dille anlatmama rağmen önerimi sağlık bakanlığındaki yetkililere götüremeyeceğini söyleyince, böylece konuşmamız da haliyle bitmiş oldu. Ama sorunum da çözülmemiş oldu. Yalnız benim mi? Sonra düşündüm. Sorun bir tek benimle kalsa susacağım. Benim konumumda olan yüzlerce hatta binlerce insanımız var. Hiç olmazsa onlar adına da en yakınımdaki Sağlık Bakanlığının en yetkilisi, hem de hocası olarak sorunumu bir kez de size anlatarak, benimle birlikte aynı sorunu olan insanlara bir çözüm umudu olursunuz diye yukarıda belirttiğim gibi anlatacağım.

24 Haziran 1938 doğumluyum. 83 yaşındayım ve 29 Ocak 2021 Cuma günü saat 15.00 de Malatya Yeşilyurt 41 Nolu AHB – İstasyon Sağlık Ocağında ‘Kovid Aşısı’ olmam için gün verildi. Ancak yalnız benim aşı olmam bu salgında yarım asrı aşan hayat ortağım, çocuklarımın anası, torunlarımın babaanneleri 80 yaşın altında olduğu için kural gereği yaş sırlamasının altında olduğu için Kovid Aşısı olamayacağını söylüyorlar. Ben de bu kurala saygılıyım elbette. Aşının bir kuralı olmalı ve bu kural istisnasız bütün insanlara uygulanmalı. Ancak bu kurala sağlık bakanlığı bir kural daha getirmiş. 85 yaşını dolduran herkese evinde aşı yapıyorlar. Eve gittiklerinde o evde bulunanların sayısına ve yaşına bakılmadan, hata 70 yaşın altında olanlara da aşı yapıldığı yazıldı, çizildi ve eleştirildi. Medyadan sizler de bunları takip etmişsinizdir. 85 Yaş üzeri hastaların evine giderek aşı yapılması kuralı elbette güzel bir uygulama.

Şimdi ben hem kendi durumumu ve benim durumumda olanların da sesine tercüman olmak için kendimden örnek vermek istiyorum. 25 Ocak Pazartesi günü bir buçuk yıldır kanser olan eşim kemoterapi ilacını aldı. Bir sonraki ilacı için 21 bir gün ara ile 15 Şubata gün verdiler. Onkoloji bölüm başkanı aynı zamanda tedavisini yürüten Prof. Dr. Tamer Elkıran hocamızdan Kovid Aşısı olması için olumlu yanıt aldık. Evde eşimle ben ikimiz yaşıyoruz. Ben aşı olacağım ve kendimi güvenceye alacağım, eşim kanser hastası olacak aşı olmayacak ve kendisine kaç ay sonra gün gelecek ve kendisini güven de hissetmeyecek. Soruyorum değerli hocam hangi eşin buna gönlü razı olur ve olacak. Her hastaneye gidişinde bu kovid süresince ayrı bir stres yaşayacak?

Değerli Recep Bentli Hocam; 184 iletişim hattındaki şahsa Analitik düşünceden söz ettim. Bu konuyu Sağlık Bakanlığındaki yetkililere taşıyın. O kuralı koyan sağlık bilim insanları buna da bir çözüm üretirler dedimse de izah edemedim. Hatta bir ara parça ve bütünden söz ettim. Bütün bir an için doğru olabilir. Doğru da uygulanabilir. Ancak; bütünü oluşturan parçaların içerisinde bir parçanın yanlışlığı, bozukluğu bütüne zarar verebilir. Ev de 85 yaş üzeri olanlara aşı yapılmaya gidildiğinde, ev halkına aşı yapılması bir kurala bağlanmışsa, eşlerden birine aşı vurulduğunda diğer eşin önemli bir hastalığı olanlara da Kovid Aşısı olma kuralı getirilmeli diye söylemek istiyorum.

Değerli Recep Bentli Hocam; bu konuyu benim gibi durumda olan binlerce hasta adına, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulundan onay çıkarılması konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.